Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Oerstom om in elektriciteitsmast te klimmen

Zaterdag, 08 april 2017 10:45
Oerstom om in elektriciteitsmast te klimmen
"Het is oerstom om in een elektriciteitsmast te klimmen. Als je per ongeluk met een stroomkabel in aanraking komt, is dat meteen dodelijk." Dat zegt een woordvoerder van elektriciteitsbedrijf TenneT.


Onlangs klommen twee jongens in zo'n mast in het Lumièrepark in Almere. Dat is te zien op een foto die een voorbijganger maakte. TenneT noemt de klimactie levensgevaarlijk. Volgens de woordvoerder staat de mast zelf weliswaar niet onder stroom, maar staat op de stroomkabels hoogspanning van 380.000 volt. Dat maakt het erg gevaarlijk om in de mast te klimmen. Als een klimmer een fout maakt en de kabel raakt, kunnen de gevolgen dodelijk zijn.

Het gebeurt wel zelden dat mensen dit soort domme stunts doen, aldus TenneT. Volgens de woordvoerder is het ondoenlijk alle masten te beveiligen met hekken, maar is het ook niet gemakkelijk om er in te klimmen. Zo begint het laddertje voor onderhoudsmonteurs pas op een hoogte van vier meter!

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten