Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Nog steeds levensgevaarlijk staal in meeste zwembaden

Dinsdag, 15 augustus 2017 11:44
Nog steeds levensgevaarlijk staal in meeste zwembaden


In veel overdekte zwembaden is ondanks een verbod nog steeds roestvrij staal aanwezig dat aangetast kan worden door chloor. Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) heeft gemeenten opgeroepen de binnenbaden te controleren en naleving van de bouwregels te eisen. Eind 2011 kwam een baby in een zwembad in Tilburg om toen twee luidsprekers van het plafond vielen.
Chloordampen
Ze bleken vastgemaakt met bouten die waren aangetast door chloordampen. Zwembaden namen hierna te weinig maatregelen waarop er sinds begin dit jaar een verbod op bepaalde typen roestvrij staal in binnenbaden bestaat. Uit het onderzoek blijkt nu dat circa 80 procent van de overdekte zwembaden nog niet voldoet aan de wet.

Dwangsom
Plasterk wil voor 15 oktober van de gemeenten weten wat de controles hebben opgeleverd. Als zwembaden niet meewerken kunnen ze een dwangsom opgelegd krijgen of (tijdelijk) gesloten worden. Plasterk vindt de resultaten van het onderzoek ,,zeer teleurstellend". Van de 1027 aangeschreven baden voor het onderzoek reageerden 329 niet op de enquête. Daar is de situatie onduidelijk. Het gaat om openbare zwembaden, maar ook om binnenbaden in bijvoorbeeld hotels, sportcomplexen, vakantieparken en zorginstellingen.

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten