Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Nieuwe Praktijkrichtlijn Onderhoudsdocumentatie

Woensdag, 08 juni 2016 12:12
Nieuwe Praktijkrichtlijn Onderhoudsdocumentatie

Machines, inclusief samenstellen, moeten volgens de Machinerichtlijn 2006/42/EG worden voorzien van onderhoudsdocumentatie. Duidelijke criteria ontbreken echter in de Machinerichtlijn, waardoor er bijvoorbeeld onvoldoende of onduidelijke informatie wordt geleverd, of alleen losse componentdocumentatie. Dit betekent dat de gebruiker onvoldoende informatie krijgt om adequaat te kunnen onderhouden, en zelf deze informatie zal moet ordenen en completeren.

Welke onderhoudsdocumentatie dient nu precies te worden meegeleverd bij machines?
Deze vraag wordt in de nieuwe Praktijkrichtlijn Onderhoudsdocumentatie concreet en helder beantwoord. Op 21 juni 2016 wordt  tijdens het Congres "Onderhoudsdocumentatie en Machinerichtlijn" deze nieuwe richtlijn, een initiatief van NVDO collegavereniging, het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), gepresenteerd.

De Praktijkrichtlijn Onderhoudsdocumentatie neemt als uitgangspunt wat de Machinerichtlijn beoogt: de gebruiker moet van de fabrikant of samensteller complete en geïntegreerde onderhoudsdocumentatie aangereikt krijgen. De nieuwe Praktijkrichtlijn vult dit concreet in met de dagelijkse praktijk voor ogen. Hierdoor ontstaat er helderheid voor zowel de fabrikant als de gebruiker.

Met deze Praktijkrichtlijn in de hand kunnen leveranciers hun klanten voorzien van complete onderhoudsinformatie, kunnen Technische Diensten de vereiste documentatie inzichtelijk maken en kunnen afnemers de ontvangen onderhoudsinformatie toetsen of deze vooraf via de Praktijkrichtlijn specificeren.

Klik HIER voor meer informatie een aanmelden.

Onderwerpen

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten