Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Net even anders baggeren

Donderdag, 01 juni 2017 01:11
Net even anders baggeren

Op twee plekken, in het Westland en Den Haag, wordt bij wijze van proef op een net wat andere manier dan gebruikelijk gebaggerd. Bij het baggeren van sloten wervelt slib op, waardoor de voedingsstoffen die vaak in dit slib zitten, weer actief worden, en dat is niet goed voor de planten en dieren in het water. De bedoeling is bij het onderhoud de hoeveelheid zwevend stof te beperken voor een betere waterkwaliteit. Belangrijkste verschil is de snelheid waarmee wordt gewerkt. Door de baggerlaag langzamer naar één punt te schuiven dwarrelen de lichte slibdeeltjes minder op. Via een buis, een soort stofzuigerslang, wordt het slib die toch loskomt weggezogen. Tijdens de werkzaamheden houdt de aannemer nauwlettend in de gaten of er ondanks de zorgvuldige werkmethode niet te veel slib in het water komt. Is dat wel het geval, dan wordt de werkwijze aangepast. 

De baggermethode die wordt beproefd is dus echt precisiewerk. De proef vindt plaats op twee locaties. Op die beide plekken is het water in tweeën geknipt. In het ene vak wordt op de gebruikelijke manier gebaggerd en op de andere volgens de proefmethode. Gedurende een jaar wordt gevolgd of de andere manier van baggeren het gewenste effect heeft.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten