Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Medewerking gevraagd in Suto Benchmark 2017

Vrijdag, 12 mei 2017 01:10
Medewerking gevraagd in Suto Benchmark 2017


Evenals vorige jaren, doe ik een beroep op uw medewerking aan de Suto Benchmark editie 2017, in samenwerking met de leerstoel “Maintenance Engineering” van de Universiteit Twente. 

Dit onderzoek is het vervolg op de Suto-studie "Strategisch Asset Management" (2015). Uit dit onderzoek bleek “technische betrouwbaarheid” een belangrijk aspect voor het functioneren van nieuwe, gemoderniseerde en/of verouderende assets. Maar naast een “technische betrouwbaarheid” van de asset spelen ook competenties en betrouwbaarheid van de onderhoudsorganisatie een belangrijke rol. 

Doel van dit onderzoek
Antwoord op de vraag: “Hoe kunnen onderhoudsorganisaties hun competenties en organisatie- betrouwbaarheid verhogen?”  In dit onderzoek kijken we dus niet naar de assets, maar naar de onderhoudsorganisaties zelf. Parallel aan de enquête worden een aantal cases uit verschillende branches in 2017 onderzocht.

In de enquête staan vragen die kunnen helpen bij het formuleren van een antwoord op:

 

  • Hoe staan onderhoudsorganisaties er op dit moment voor m.b.t. competenties/ vaardigheden en betrouwbaarheid van de organisatie? 
  • Op welke onderdelen kunnen zij zich nog verder verbeteren om nieuwe uitdagingen zoals big data, condition-based monitoring en smart sensoring aan te kunnen? 

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. 

De resultaten presenteren we tijdens het Suto congres op 4 oktober a.s. en vormen de basis voor een vervolgstudie eind 2017 waarin we onderzoeken hoe wij na nieuwbouw, renovatie, modificatie en groot onderhoud van assets een “smooth introductie” of “vliegende start” kunnen realiseren. En wel zodanig, dat de nieuwe of aangepaste assets samen met de competentie-ontwikkeling van de organisatie, zorgen dat de assets, zo snel mogelijk, de verwachte prestaties realiseren.  

Klik HIER voor de vragenlijst. Als de link het niet doet, dan kunt u de volgende link in de adresbalk van uw browser plakken: https://nl.research.net/r/HJNGFF5 

Indien u van mening bent, dat de vragenlijst wellicht geschikter is om door een collega binnen uw organisatie ingevuld te worden, wilt u dan zo vriendelijk zijn hem/haar dit bericht door te sturen? 

Onder alle respondenten van de enquête verloten we een gratis toegangskaart voor het Suto/iMaintain Congres op 4 oktober a.s. in Amersfoort.

Graag wil ik u hartelijk bedanken voor uw medewerking, u helpt het onderzoek daar enorm mee.


Met vriendelijke groet,
NVDO

Bas (B.P) Kimpel
Voorzitter
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten