Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Legoland naar Scheveningen

Zaterdag, 11 maart 2017 11:22
Legoland naar Scheveningen

Legoland kan in 2019 naar de boulevard van Scheveningen komen. Twee casino’s naast het Kurhaus zullen verhuizen om plek te maken voor de nieuwbouw.


Na een lange en tumultueuze vergadering ging de gemeenteraad van Den Haag daar in de nacht van donderdag op vrijdag mee akkoord, hoewel twee collegepartijen tegen stemden. Ze twijfelen aan de onderbouwing van de plannen. De nieuwe toeristische trekpleister, gericht op kinderen van 2 tot 12 jaar, wordt naast het bekende Kurhaus gebouwd. Er komen verschillende overdekte attracties te staan. Bezoekers kunnen ook zelf naar hartenlust Lego-bouwwerken in elkaar zetten. Men verwacht 350.000 gasten per jaar.

Het project is een initiatief van de Britse firma Merlin Entertainments, het bedrijf achter de Legoland-parken. Merlin is ook de eigenaar van zeeaquarium Sea Life Scheveningen, dat even verderop ligt. Het Legoland Discovery Centre is het kleine broertje van de bekende grote Legoland-parken in Denemarken, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Er staan al Discovery Centres in Duitsland (Berlijn en Oberhausen) en Groot-Brittannië (Manchester).

De gemeenteraad hoopt dat de badplaats dankzij Legoland ook populair wordt bij slecht weer. "We zijn al jaren bezig om een gezinsattractie naar Scheveningen te halen waar je niet alleen bij mooi weer, maar vooral ook bij slechter weer naartoe kunt gaan", vertelt wethouder Karsten Klein aan Omroep West. De opening moet plaatsvinden in 2019.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten