Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Leergang R&ME succesvol afgesloten

Woensdag, 12 juli 2017 01:45
Leergang R&ME succesvol afgesloten

“Tijdens het allereerste blok voelde ik me erg onwennig. Ik dacht dat ik we technische vaardigheden geleerd zou krijgen, maar daar ging het uiteindelijk niet om. Waar het wel om ging: Anders leren denken, beter doen en vooral de goede vragen stellen op het juiste moment. Gelukkig maar, want ik merkte al snel dat je daar echt wat aan hebt” vertelde Tim de Bruin van Invista. “Ik heb een stap gemaakt in mijn persoonlijke ontwikkeling” vulde zijn collega Leendert van de Geer aan tijdens zijn eindpresentatie.Recent werd de 31ste editie van de Leergang R&ME (Vaardigheden voor Reliability &Maintenance Engineering) afgesloten. Namens NVDO en CoThink reikte Bert Visser aan de deelnemers hun welverdiende certificaat uit. Welverdiend, want er is een hele prestatie verricht door de deelnemers. Niet alleen ontwikkelden zij nieuwe vaardigheden voor continu verbeteren. Zij pasten die ook toe in de praktijk bij bedrijven van hun buddy’s. “Ik had me voor de zekerheid enorm goed voorbereid toen ik op het eind van de leergang een Root Cause Analysis moest faciliteren bij Aspen” zei Hugo Brummelhuis van TenneT. “Ik vond het spannend en daarom had ik stapels documenten doorgenomen om goed beslagen ten ijs te komen. Uiteindelijk bleek al die voorbereiding helemaal niet nodig. Ik heb toen ervaren dat ik beter onbevangen een groepsessie kan leiden”. 

Vanuit Aspen namen Marcel Verwegen en Rik van der Loo deel. Marcel werkt al 37 jaar bij Aspen en maakte de overstap van Engineering naar Onderhoud. Rik studeerde recentelijk af en kreeg direct een baan als Maintenance Engineer bij Aspen. Dat grote verschil in achtergrond illustreert de diversiteit in de deelnemersgroep. “Veiligheid en Milieu staat bij Aspen centraal. Bij Aspen werken wij met Optimizer+ als onderhoudspakket. Die software is eigenlijk een soort van black-box. Voor je het weet wordt het een invuloefening. Door de leergang snappen we nu de conceptuele achtergrond van onderhoudsmanagement en onderhoudstechnologie. En sterker nog: we weten die concepten ook simpel toe te passen”.


Achter vlnr; Leendert van de Geer (Invista), Floris de Ruiter (NedTrain), Coen Berenbak (APM terminals), Dennis Preenen (CVG), Marcel Verwegen (Aspen Pharma), Meindert Everaers (Invista), Tim de Bruin (Invista), 
Voorste rij vlnr; Paul Nevels (USG), Rik van der Loo (Aspen Pharma), Hugo Brummelhuis (TenneT)

Paul Nevels van USG was zich er tijdens de leergang nog bewuster  van geworden dat het niet alleen gaat om de oorzaak van één probleem te zoeken, maar daarna vooral op zoek te gaan naar de achterliggende patronen. “Door die aan te pakken bereik je pas echte verbetering” meldde hij. 
Coen Berenbak van APM terminals kon zich (ondanks de problematiek die er bij zijn werkgever speelt na de ransomware aanval) toch vrijmaken. “Professioneel Asset Management is een aandachtspunt en moet op onze nieuwe terminal verder worden ontwikkeld. Ik beschik als business analist nu over de nodige om dat te kunnen oppakken”. 

Op 9 november a.s. start de nieuwe Leergang R&ME. Het programma, de kosten en aanmelden tref je HIER
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten