Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Leergang R&ME Succesvol afgesloten

Woensdag, 25 januari 2017 09:39
Leergang R&ME Succesvol afgesloten

Onlangs vond de feestelijke afsluiting van de inmiddels 30ste Leergang “Vaardigheden voor Reliability & Maintenance Engineering” (R&ME) plaats. In aanwezigheid van hun leidinggevenden ontvingen tien deelnemers het officiële certificaat uit handen van Bert Visser (partner CoThink en Voorzitter NVDO Sectie Techniek). Trots vertelde hij dat deze NVDO-leergang het paradepaardje van CoThink is. Deelnemers vanaf het eerste uur zoeken elkaar nog steeds op in de “Alumni-club”. “We verzorgen de leergang nu al een generatie lang. Op de allerlaatste leergang zit de zoon van een deelnemer van het allereerste begin”.

Betrouwbare organisaties hebben niet alleen hun processen en procedures op orde, maar zien ook kans om alle kennis en creativiteit van medewerkers effectief te benutten. Geen wonder dat veel bedrijven op zoek zijn naar goede verbeteraars in Asset Management. De deelnemers van de leergang zijn opgeleid om die cruciale rol te spelen, mede omdat bedrijven aangeven te werken aan Operational Excellence.
 
Een selectie uit de reacties:

“We zullen de regelmatige bijeenkomsten en elkaar gaan missen”, zei Jeroen de Maar van Nuon / Vattenfall Warmte. Hij stond stil bij het feit dat de leergang naast robuuste methoden veel aandacht besteedt aan toepassing, samenwerking en communicatie. Het draait om vertrouwen in elkaar bouwde zijn verhaal op rond de formule:

Vertrouwen = Geloofwaardig * Betrouwbaarheid * Intimiteit / Eigen Belang

Dit is geen afsluiting maar een nieuw begin” vertelde Ronald Onnink, die allerlei toepassingsmogelijkheden zag bij zijn rol als Bid-manager in Facilicom. “Als ik iemand tegenkom ga ik gelijk in kleuren denken” daarbij refererend aan een HBDI-model om diversiteit in groepen optimaal te benutten.

Niels Janssen van Volker Infra vertelde dat meerdere collega’s hem voorgingen. ”Als bedrijf krijgen we veel waardering van onze klanten, omdat we een professionelere partner zijn geworden. Ik ben gegroeid als facilitator. Ik voel me zekerder bij het begeleiden van groepen en bij het betrekken van de monteurs. Yves Clairbois en zijn leidinggevende Xavier van Keulen van de KSM groep reageerden: “Wij zijn als bedrijf op weg van “leverancier van smeermiddelen”, naar “partner in smeren”. Kennis van onderhoudsmanagement in combinatie met advies vaardigheden dan cruciaal voor die ontwikkeling”


Van Links naar rechts
Jeroen de Maar, Nuon Warmte; Ronald Onnink,Facilicom; Herman Tjeerde, Gunvor; Hans de Koning, DUNEA; Niels Janssen, Volker Infra/Rail; Gert de Vries, Engie; Theo Arling, Akzo Nobel Delfzijl; Michiel Stavermans, Nuon Warmte, Yves Clairbois, TIC / KSM-groep; Mark Schut, Stork Asset Management Consultancy

De eerstvolgende Leergang Reliability & Maintenance Engineering start op 18 mei a.s.

Tijdens de leergang wordt de deelnemer vaardig in het toepassen van methodische benaderingen voor het oplossen van lastige vraagstukken. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan het vergroten van de persoonlijke effectiviteit en aan het onbevangen leiden van verbetergroepen. Na afloop van de leergang beschikt het bedrijf over een doelgerichte, slagvaardige verbeteraar.

Het volledige programma, de kosten, het lesrooster en aanmelden treft u HIER

Onderwerpen

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten