Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Kindervoeding per trein naar China

Zaterdag, 17 juni 2017 08:15
Kindervoeding per trein naar China
FrieslandCampina heeft een eerste container met Friso kindervoeding op de trein naar China gezet. Het zuivelbedrijf wil zo testen dit naast zee- en luchtvracht een goede transportmethode is voor Friso kindervoeding. FrieslandCampina bekijkt per bestemming en product naar de meest efficiënte transportmethode. Vervoer per trein naar China moet dan ook worden gezien als aanvulling op transport per schip en niet als vervanging van.
CR Express
De treinrout staat bekend als de CR Express en wordt ook wel de Nieuwe Zijderoute genoemd. Het is een verzamelnaam voor vrachttreinverbindingen tussen China en Europa. De verbinding is gestart met grote elektronicafabrikanten die hun producten op deze manier snel en onder goede condities naar Europa kunnen vervoeren. De Chinese overheid heeft deze ontwikkeling in gang gezet in het kader van het “One Belt, One Road” initiatief.

Trein mogelijk goed alternatief
Als de test met Friso-producten slaagt, is vervoer via deze snelle treinverbinding voor FrieslandCampina een goed alternatief. Het is goedkoper en duurzamer dan luchtvracht en aanzienlijk sneller dan zeevracht. Op de route moeten de containers zodanig geconditioneerd en gemonitord worden, dat de producten veilig en onder juiste condities worden vervoerd. Klimaatbeheersing, transportbeveiliging en de snellere reistijd (ongeveer twintig dagen verschil) zijn voor de producten van FrieslandCampina van groot belang.

Zeven landen
De container doorkruist zeven landen: Nederland, Duitsland, Polen, Wit-Rusland, Rusland, Kazachstan en China. Het vervoer via de Nieuwe Zijderoute is voor FrieslandCampina een veelbelovend alternatief.


Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten