Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Jaarrede van de Voorzitter Bas P. Kimpel

Woensdag, 30 november 2016 09:31
Jaarrede van de Voorzitter Bas P. Kimpel

Asset Management in het perspectief van Operational Excellence.


Asset Management staat al lange tijd hoog op de agenda van de NVDO en haar achterban. Eerst nog als  aparte discipline, maar nu als een onderhoud overstijgende managementfunctie. Voor wie de ontwikkelingen binnen het onderhoudsvak langere tijd en van nabij heeft gevolgd is de volgende stap naar Asset Management een logische.
Zonder samenwerking in de keten is goed onderhoud en daarmee vanzelfsprekend ook goed Asset Management onmogelijk. Er kan in geen geval sprake zijn van Operational Excellence. Goed onderhoud is een vloeiend logistiek proces waar de onderhoudsmonteur aan het einde hiervan de opgedragen taken in een keer goed kan uitvoeren. Zijn de juiste onderdelen op tijd aanwezig, ligt er op tijd een veilig werkvergunning klaar, is de installatie op tijd veilig gesteld, is de werkplek toegankelijk, is de benodigde documentatie aanwezig. Er moeten bij ogenschijnlijk simpele klussen veel verschillende zaken in een bepaalde volgordelijkheid goed geregeld zijn, voordat de monteur zijn of haar werk kan doen. Juist op deze facetten zijn er enorme besparingen te bereiken. Daarom verdient het vakgebied Logistiek meer dan andere vakgebieden om het thema voor 2017 te worden. Hiervoor zullen wij de samenwerking aangaan met de topsector Logistiek en andere relevante partijen binnen die sector. We zijn erin geslaagd om de wereld van Service Logistiek aan ons te verbinden met het programma Logistiek Verenigd tot aan 2020.

De gehele Jaarrede 2016 leest u HIER
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten