Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Ingenieursbureaus terug op niveau

Vrijdag, 18 augustus 2017 11:42
Ingenieursbureaus terug op niveau
In de Top 50 Ingenieursbureaus, die Technisch Weekblad elk  jaar samenstelt aan de hand van de cijfers uit het voorgaande jaar, zien we de gemiddelde omzet licht stijgen in 2016. De gemiddelde winstmarge blijft echter gelijk met het jaar daarvoor. 


Voor het derde jaar op rij is NVDO Lidbedrijf Arcadis het grootste ingenieursbureau van Nederland. In 2015 nam het bedrijf vier bureaus over, hetgeen bijdroeg aan een omzetstijging van 30 %. In 2016 noteert Arcadis een omzetdaling van 3 % wereldwijd, maar verliest hiermee niet zijn eerste plek in de Top 50. Ook bij Fugro en Royal HaskoningDHV, respectievelijk nummer 2 en 3 in de lijst, daalde de omzet. Fugro heeft in vergelijking met de andere bureaus uit de Top 50 zelfs te maken met de grootste omzetdaling (25 %). Die is te wijten aan de krimpende olie- en gasmarkt, sectoren waarin Fugro traditiegetrouw sterk vertegenwoordigd is. 

TW-correspondent Teake Zuidema sprak vorig jaar al over de ‘kommer en kwel’ in de olie- en gassector en de invloed hiervan op ingenieursbureaus die direct of indirect afhankelijk zijn van deze markt (zie TW 38, 2016). Bodemonderzoeker Fugro haalt volgens het Amerikaanse bouwvakblad ENR zo’n 77 % van zijn omzet buiten Nederland op deze deelmarkt.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten