Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

IBM start blockchain-netwerk voor voedselveiligheid

Woensdag, 11 oktober 2017 01:41
IBM start blockchain-netwerk voor voedselveiligheid
IBM start met een groep bedrijven uit de voedingsmiddelenindustrie, waaronder Unilever, Nestlé en Walmart, een blockchain-samenwerking. Block chain maakt het mogelijk informatie geanonimiseerd te delen, doordat  deze over veel verschillende databases is verspreid. Dit moet de traceerbaarheid en de informatieverstrekking rond  voedselveiligheid verbeteren. 

Block chaintechnologie kan de tin om correcte informatie te verzamelen terugbrengen van zeven dagen naar een uur‘ Dit stelt voedselbedrijven in staat om besmette producten snel naar de bron te traceren en zo de verspreiding te beperken. Producenten, leveranciers, verwerkers, distributeurs, detailhandelaren, regelgevers en consumenten krijgen in één keer toegang tot beschikbare informatie over de wereldwijde herkomst en de staat van voedsel voor hun transacties.

Toegang tot informatie en traceerbaarheid van voedsel ontbreken nu vaak door gebrek aan transparantie. Dat heeft vaak vergaande gevolgen zoals additionele ziektes, voedselverspilling  en grote economische gevolgen van terugroepacties. Block chain is uitermate geschikt om deze uitdagingen aan te pakken, omdat alle transacties in een vertrouwde en beveiligde omgeving plaatsvinden. De consortiumpartners werken samen om de meest urgente onderdelen van de wereldwijde voedseldistributieketen waar block chain van waarde kan zijn te identificeren‘ IBM start ook het IBM Blockchain Platform, dat de technologie toegankelijk maakt industrieën en bedrijven. IBM introduceerde bijvoorbeeld al oplossingen voor de groothandel in bloemen en de logistieke sector.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten