Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Helft technische zzp’ers kent modelovereenkomst niet

Donderdag, 12 mei 2016 11:38
Helft technische zzp’ers kent modelovereenkomst niet

Sinds kort kunnen zzp’ers geen nieuwe VAR meer aanvragen, maar moeten ze met hun opdrachtgevers volgens de Wet DBA een overeenkomst sluiten. De Belastingdienst ziet het liefst dat ze daarvoor een standaard modelovereenkomst gebruiken, maar er is hier nog veel onbekendheid over.

Zo heeft de helft van de zzp’ers in de technische sector geen idee hoe een modelovereenkomst eruitziet, blijkt uit onderzoek van ZZP Service.
Modelovereenkomst, wat is dat?
Slechts 60 procent van de technische zzp’ers weet wat het einde van de VAR voor hem of haar betekent en 30 procent van hen heeft daar überhaupt nog niet over nagedacht. Zo weet de helft van de technische zzp’ers niet hoe een modelovereenkomst eruitziet. En 30 procent van deze groep weet zelfs helemaal niet wat een modelovereenkomst is. Technisch bemiddelaar Connect ontwikkelde zelf een modelovereenkomst voor zelfstandigen in de hele technische sector; de eerste sectormodelovereenkomst die is goedgekeurd door de Belastingdienst. Een overzicht van alle goedgekeurde modelovereenkomsten voor alle sectoren is te vinden op de site van de Belastingdienst.

Minder gebruik van zelfstandigen
Meer dan drie op de vier technische zelfstandigen zonder personeel verwacht bovendien dat opdrachtgevers minder vaak voor zzp’ers kiezen na het einde van de VAR. Dat was reden voor Connect om de afgelopen maanden met de Belastingdienst te overleggen over hun modelovereenkomst, waarmee opdrachtgevers en zzp’ers zich geen zorgen zouden hoeven te maken of de wet DBA wel goed wordt nageleef
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten