Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Havenbedrijf Moerdijk vergroot opstelcapaciteit van het spoor

Vrijdag, 22 september 2017 09:54
Havenbedrijf Moerdijk vergroot opstelcapaciteit van het spoor
Het Havenbedrijf Moerdijk heeft het startsein gegeven voor de aanleg van een tweede opstelspoor op het haven- en industrieterrein Moerdijk. Dit tweede opstelspoor komt naast het voormalige Shell-spoor. De opstelcapaciteit voor goederentreinen op het haven- en industrieterrein wordt hiermee aanzienlijk vergroot.

Het afgelopen anderhalf jaar is het aantal containertreinen op Moerdijk flink toegenomen. Medio 2016 is het voormalig Shell-spoor in gebruik genomen en dit wordt intensief ingezet voor het opstellen van containertreinen met voornamelijk consumentengoederen.

Opstelcapaciteit
De huidige opstelcapaciteit van het spoor op het haven- en industrieterrein Moerdijk is een knelpunt om het groeiende containerverkeer per spoor af te wikkelen. Dat blijkt uit de Planstudie spoor, een onderzoek naar de spoorcapaciteit dat het Havenbedrijf Moerdijk onlangs heeft laten uitvoeren. Een relatief snelle oplossing is het realiseren van een tweede opstelspoor. De terminals in de haven kunnen door deze extra capaciteit efficie¨nter opereren en het beantwoordt de vraag van de shortsea-rederijen in Moerdijk om de groei van het aantal containertreinen mogelijk te maken.

Het havenbedrijf heeft daarom besloten dit opstelspoor zo spoedig mogelijk aan te leggen. De provincie Noord- Brabant ondersteunt het havenbedrijf in de aanleg van dit tweede opstelspoor met de toekenning van een subsidie.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten