Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Half miljoen subsidie voor Tilburgse wetenschappers

Vrijdag, 27 oktober 2017 08:33
Half miljoen subsidie voor Tilburgse wetenschappers
De NWO heeft een subsidie van 500.000 euro toegekend aan hoogleraren Saskia Lavrijssen en Martijn Groenleer. In samenwerking met wetenschappers van TiSEM zullen zij onderzoek doen naar de rol van data bij de innovatie van infrastructuur.

Het onderzoek moet in kaart brengen welke beperkingen er zijn voor data-gedreven innovatie in infrastructuur en hoe deze beperkingen kunnen worden overkomen. De gedachte is dat door het delen en analyseren van data, infrastructuur efficiënter kan worden gebruikt. Daarnaast zou het gebruik van data-analyse het onderhoud van de infrastructuur in kwestie goedkoper moeten maken. 

Voor het onderzoek wordt samengewerkt met Rijkswaterstaat, Prorail, de Rotterdamse haven en enkele nutsbedrijven. De onderzoekers van TLS zullen zich richten op de wettelijke aspecten van het onderzoek, onderzoekers van TiSEM nemen de economische kant voor hun rekening.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten