Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Emmeloord gaat flowbatterij testen voor energieopslag

Woensdag, 05 juli 2017 11:44
Emmeloord gaat flowbatterij testen voor energieopslag
De gemeentewerf van Emmeloord neemt in het najaar van 2018 een waterstofbromide flowbatterij van 50 kilowatt in gebruik. Het pilotproject moet uitwijzen of de technologie een betaalbare manier biedt om zonne-energie op te slaan en of er mogelijkheden zijn om op te schalen.

De flowbatterij wordt gerealiseerd door een consortium bestaande uit Elestor, Witteveen+Bos, ECN, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), ZON Energie en Stichting Pioniers van de Toekomst. Dat meldt De Noordoostpolder.


Energieopslag
Lokale energieopslag is een essentiële factor in de energietransitie, om het elektriciteitsnet te ontlasten op momenten van piekvraag en -aanbod. De flowbatterij in Emmeloord wordt ingezet om de zonne-energie van vierhonderd zonnepanelen, die in 2016 op de gemeentewerf werden geïnstalleerd, op te slaan. In het derde kwartaal van 2018 wordt de opslagbatterij geïnstalleerd. Daarna wordt hij een jaar lang in praktijkomstandigheden getest.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten