Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Eerste fietspad van biocomposiet in Nederland

Donderdag, 10 augustus 2017 02:13
Eerste fietspad van biocomposiet in Nederland
Het recyclebare fietspad betreft een proeftraject dat de levensduur en de slijtage van het fietspad moet gaan monitoren. Ook worden fietscomfort en kleurverandering in de proef meegenomen.

Het fietspad bestaat uit vier stukken, elk met een andere samenstelling biocomposiet en een andere toplaag. Het biocomposiet bestaat uit plantaardige vezels, samengehouden door een biohars. De levensduur van dit biocomposiet is in de regel minimaal gelijk aan die van beton of staal; of dat in het geval van het gebruik in een fietspad ook zo is, zal uit deze proef moeten blijken.

Diverse Nederlandse en Duitse instellingen en bedrijven hebben het fietspad van biocomposiet samen ontwikkeld. Onder meer Sweco Nederland, Naftex en Stenden Hogeschool zijn hierbij betrokken. Studenten van die laatste zullen de komende twee jaar diverse tests uitvoeren op het fietspad.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten