Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Duurzame voorbehandeling Henkel en Audi

Vrijdag, 27 oktober 2017 08:57
Duurzame voorbehandeling Henkel en Audi
NVDO Lidbedrijf Henkel heeft samen met autofabrikant Audi een duurzaam voorbehandelingsproces van metalen auto-bodies ontwikkeld. Het gepatenteerde Bonderite 2-stappenproces zorgt voor een oppervlaktebehandeling van multi-metalen delen waarbij het aluminiumgehalte kan worden opgevoerd tot 100 procent. 

Bij conventionele behandelingen van de bodies, met zinkfosfaat, neemt de hoeveelheid afvalstoffen toe naarmate het aluminiumgehalte van de multi-metalen delen stijgt. Het is zeer kostbaar om deze waste uit het voorbehandelingsbad en van de behandelde oppervlakken te verwijderen.
Minder chemicaliën nodig

De nieuwe grondstofefficiënte methode behandelt de staal- en aluminium body-componenten in twee stappen. Op deze manier is het mogelijk om meer aluminium te gebruiken, maar kan tevens het energiegebruik en het gebruik van chemicaliën omlaag. Dit zorgt voor minder service- en investeringskosten, downtime en afvalverwerkingkosten. De corrosieprestaties blijven goed. Audi heeft deze methode geïntegreerd in de processen. Het 2-stappenproces is volgens Henkel nu de wereldwijde standaard voor de voorbehandeling van auto-bodies met een hoog aluminiumgehalte, die wordt toegepast door diverse autofabrikanten over de hele wereld.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten