Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Duurzame energieopwekking door waterzuivering

Donderdag, 05 oktober 2017 02:06
Duurzame energieopwekking door waterzuivering
Provincie Overijssel, waterschap Vechtstromen en waterschap Drents Overijsselse Delta zetten samen in op een bijzondere manier van duurzame energieopwekking. Er wordt onder andere geld gestoken in de ontwikkeling van zogeheten energiefabrieken op rioolwaterzuiveringen. Dit houdt in dat er tijdens het zuiveringsproces ook duurzame elektriciteit opgewekt wordt.

Duurzame energie
De duurzame energie die wordt opgewekt door de energiefabrieken wordt deels ingezet voor het zuiveringsproces. De resterende elektriciteit wordt terug geleverd aan het net. Ook worden er op het terrein van de waterschappen meerdere hectares beschikbaar gesteld voor zonnepanelen.

Overijssel
De provincie Overijssel wil in 2023 20 procent van zijn energievraag duurzaam opwekken. Deze investering moet daaraan bijdragen. Ook voor de waterschappen is de samenwerking een belangrijke stap. In 2020 moet 40 procent van hun energieverbruik namelijk zelf opgewekt worden. Op de lange termijn willen de waterschappen volledig energieneutraal opereren.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten