Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

DSV breidt in Venlo uit met 83.000 m2

Maandag, 10 juli 2017 02:50
DSV breidt in Venlo uit met 83.000 m2

Logistiek dienstverlener DSV heeft onlangs de aankoop van een kavel van 140.000 vierkante meter in Venlo afgerond. Op het stuk grond, naast het huidige distributiecentrum op Trade Port Noord in Venlo, wil DSV een nieuw dc realiseren van 83.000 vierkante meter.

Managing director DSV Solutions Nederland laat weten dat de nieuwbouw van het warehouse op logistiek bedrijvenpark Trade Port Noord deze zomer al van start gaat. “We bouwen het dc in twee fases. Het eerste deel wordt in het tweede kwartaal van 2018 opgeleverd en het tweede deel aan het eind van datzelfde kwartaal.”


210.000 m2 op Trade Port Noord
Met deze uitbreiding krijgt de logistieke operatie in Venlo volgens Van der Maas een totale omvang van 210.000 vierkante meter.  “Daarbij reken ik niet de crossdock terminal van DSV Road mee die 2 kilometer zuidelijker van Trade Port Noord is gevestigd. De reden voor de forse uitbreiding is de groeiende vraag naar logistieke dienstverlening vanuit de regio Venlo (nummer 2 in de laatste logistieke hotspot van het jaar verkiezing). “Met name de e-commerce markt geeft deze groei een boost”, zegt Van der Maas. Volgens de DSV baas van Nederland zijn de meeste klanten die straks hun intrek nemen in het nieuwe dc actief in de retail. “Denk dan vooral aan klanten actief in de hoek van fast moving consumer goods zoals kleding en gebruiksartikelen.”Huidige dc helemaal vol
In het dc worden volgens Van der Maas na oplevering zowel nieuwe als bestaande klanten ondergebracht. “Nieuwbouw is hard nodig. Op dit moment zitten we in het huidige dc helemaal vol en moeten we uitwijken naar externe locaties. In de nieuwbouw komen nieuwe klanten en bestaande die meer voorraad willen onderbrengen bij ons.”

Hoge mate van magazijnautomatisering
Het nieuwe distributiecentrum (Venlo 4) wordt, zo meldt DSV, in hoge mate geautomatiseerd, vooral om in te spelen op de handling van kleine voornamelijk (e-commerce)-orders. “Ik kan nog prijsgeven hoe we dat concreet gaan invullen. Als we automatiseren dan is dat vooral bedoeld om ‘leaner’ te werken in met name onze horizontale en verticale transport processen. Die worden nu vooral nog manueel uitgevoerd. In het nieuwe dc willen we onder andere investeren in sorters en crossdocks sorter-systemen.”

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten