Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Deze machine haalt CO2 uit de lucht

Zaterdag, 01 juli 2017 05:38
Deze machine haalt CO2 uit de lucht

Dat de Verenigde Staten zich onder Trump terugtrekken uit het klimaatakkoord wil niet zeggen dat de rest van de wereld de strijd tegen de opwarming van de aarde opgeeft. Het tegendeel is zelfs waar: zo heeft het Zwitserse Climeworks een machine ontwikkeld die CO2 uit de lucht kan halen en vervolgens kan omzetten in een bruikbare grondstof voor de industrie en de landbouw. De eerste installatie, geplaatst op het dak van een afvalverwerkingsfabriek, bestaat uit achttien collectoren die jaarlijks in totaal 900 ton CO2 uit de lucht kunnen filteren.


Het broeikasgas wordt opgeslagen, waarna het gebruikt kan worden om er bijvoorbeeld biobrandstof en kunststof van te maken, of zelfs om er elektriciteit mee op te wekken. In het geval van de installatie op de afvalverwerkingsfabriek wordt het gas naar een nabijgelegen kas geleid, waar het dienstdoet als voeding voor de plantjes. Climeworks heeft zich als doel gesteld om in 2025 1% van de jaarlijkse CO2 uitstoot op te vangen. Daarvoor zou het in theorie over de hele wereld zo’n 750.000 scheepscontainers met CO2-collectoren moeten installeren.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten