Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Circulaire economie maakt verfrecycling urgenter

Vrijdag, 13 januari 2017 10:47
Circulaire economie maakt verfrecycling urgenter

De Europese Commissie wil dat in 2050 de gehele economie circulair is. Bedrijven moeten kringlopen dus gaan sluiten. De urgentie voor verfrecycling neemt hierdoor toe. Jaarlijks verdwijnt ongebruikte verf in de verbrandingsoven van de afvalverwerker om zo energie op te wekken.
Dat kan beter, realiseerde de verfindustrie zich vijf jaar geleden al. De verfproducenten begonnen met het hergebruik van muurverf op waterbasis (latex). Burgers leveren verfrestanten aan bij milieudepots van gemeenten, waarna afvalverwerker SITA het afvalmateriaal sorteert, de verfstromen zuivert, filtert en bruikbare materialen test op kwaliteit. De eerste pot in Nederland gerecyclede verf rolde in december 2013 van de band bij verfproducent RIGO in ?muiden. Verfrecycling heeft echter nog geen grote vlucht genomen. 

AkzoNobel wil in 2017 middels een aantal pilots gaan kijken op welke manier niet-gebruikte verf via het kringloop circuit een tweede kans kan krijgen. Hierbij borduurt Akzo-Nobel verder op het succesvolle Community Repaint-project in het Verenigd Koninkrijk. Daar haalt het bedrijf watergedragen muurverf uit de afvalstroom om het op te werken en te verkopen aan goede doelen- of kringloopwinkels. De ingezamelde verf komt van niet-gebruikte verf van consumenten en niet-verkochte of beschadigde blikken verf bij handelaren. Het initiatief van Akzo-Nobel is niet bedoeld als vervanging van de eerder genoemde verfrecycling, maar eerder als aanvulling.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten