Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Bioraffinaderij op Chemiepark Delfzijl

Woensdag, 22 februari 2017 11:07
Bioraffinaderij op Chemiepark Delfzijl

Een consortium van vijf bedrijven wil op het Chemiepark Delfzijl een bioraffinaderij bouwen. Hierin moeten houtsnippers worden omgezet naar biochemicaliën.

Het samenwerkingsverband bestaat uit Avantium, AkzoNobel, RWE, Staatsbosbeheer en Chemport Europe (de chemieclusters van Delfzijl en Emmen). Avantium is het bedrijf dat de technologie levert. Met behulp van dit ‘Zambezi-proces’ kunnen door Staatsbosbeheer geleverde houtsnippers op goedkope wijze worden omgezet tot zuivere glucose en lignine. Deze glucose kan in de chemische industrie voor verschillende toepassingen worden gebruikt. RWE gaat de bio-lignine inzetten voor het opwekken van energie. De geplande fabriek zal gebruikmaken van de op het AzkoNobel-terrein aanwezige infrastructuur en nutsvoorzieningen.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten