Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Asbestovertredingen worden openbaar gemaakt

Vrijdag, 22 september 2017 08:37
Asbestovertredingen worden openbaar gemaakt
De Raad van State heeft geoordeeld dat het openbaar maken van inspectiegegevens van zware of ernstige asbestovertredingen is toegestaan. Tegen de uitspraak van de Raad van State is geen beroep mogelijk. Al geruime tijd maakt de Inspectie SZW inspectiegegevens van zware of ernstige asbestovertredingen openbaar. Zo wordt onder andere openbaar gemaakt om welke persoon het gaat, waar het  asbest verwijderd is en wanneer de overtreding plaatsvond. De openbaarmaking vindt plaats op het moment dat de boete aan de persoon wordt opgelegd.


Beroep
Een persoon aan wie een boete was opgelegd en waarbij de gegevens van de overtreding openbaar werden gemaakt, ging hiertegen in beroep. De rechtbank Gelderland deed eind maart 2016 uitspraak waarin de boete werd gehandhaafd, maar rechtbank verbood de openbaarmaking. Tegen dit laatste deel werd door het ministerie van SZW hoger beroep aangetekend bij de Raad van State. De Raad van State heeft nu de uitspraak van de rechtbank Gelderland vernietigd en het ministerie in gelijk gesteld als het gaat om de openbaarmaking van de inspectiegegevens.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten