Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Arbeidsmarkt verbetert: 53 duizend extra banen erbij

Vrijdag, 17 november 2017 03:22
Arbeidsmarkt verbetert: 53 duizend extra banen erbij
Het aantal banen van werknemers en zelfstandigen groeide in het tweede kwartaal met 53 duizend ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017. Gemiddeld waren er in het tweede kwartaal 10,2 miljoen banen. Daarbij zijn alle banen meegeteld, voltijd en deeltijd. Dat meldt het CBS. Dat er meer banen bijkomen, valt te verklaren door de voortzettende groei van de economie. De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in augustus bijna 4 procent hoger dan in augustus 2016. Al bijna twee jaar produceert de industrie meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.


Meer openstaande vacatures
Het aantal banen groeit nu ruim drie jaar op rij. De laatste drie kwartalen kwamen er telkens meer dan 50 duizend banen bij. Hierdoor is de toename ten opzichte van het tweede kwartaal 2016 ruim 200 duizend. De toename van het aantal openstaande vacatures was met 20 duizend de grootste na het derde kwartaal van 2006. De laatste vier jaren groeide het aantal vacatures elk kwartaal. Eind juni waren er 204 duizend openstaande vacatures, ruim dubbel zoveel als vier jaar eerder, toen het aantal de laagste stand bereikte (91 duizend vacatures per eind juni 2013).

Minder werklozen
In augustus waren er 426 duizend mensen zonder werk die aangaven recent naar werk te hebben gezocht en daarvoor ook direct beschikbaar te zijn. Dit is de werkloosheid volgens de definitie van de International Labour Organization (ILO). 

Gemiddeld nam hun aantal in de laatste drie maanden af met 10 duizend per maand. Het aantal werkloze personen komt overeen met 4,7 procent van de beroepsbevolking.

Omzet uitzendbranche stijgt verder
In het tweede kwartaal van 2017 hebben uitzendbureaus, arbeidsbemiddelaars en payrollbedrijven 2,0 procent meer omgezet dan in het kwartaal ervoor. Deze stijging is groter dan in het voorgaande kwartaal. Het totaal aantal uitzenduren nam met ruim 4 procent toe. Dit is de grootste stijging na het eerste kwartaal van 2007.
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten