Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

24 april 2018: Bijeenkomst NVDO Sectie Techniek 3-luik “Technische Blik op Ageing Assets”

24 april 2018: Bijeenkomst NVDO Sectie Techniek 3-luik “Technische Blik op Ageing Assets”

De NVDO Sectie Techniek nodigt je van harte uit voor de eerste bijeenkomst van het 3-luik “Technische Blik op Ageing Assets” op dinsdag 24 april a.s. bij SKF in Nieuwegein.


Asset Betrouwbaarheid nader bekeken” 

Een verouderde assetbase hoeft niet per se een probleem te zijn. Althans als we de leeftijd van de asset bekijken ten opzichte van de vooraf vastgestelde economisch of technische levensduur ervan. Veel belangrijker is het om vast te stellen wat de conditie van de asset is, en daaraan gelinkt, welke kosten moeten gemaakt worden om een acceptabel niveau van beschikbaarheid en betrouwbaarheid te realiseren.

 

Als onderhoudsprofessional wil je ook graag dat de installaties waar je mee werkt, de gebouwen die je onderhoudt en alle andere assets waar je verantwoordelijk voor bent, betrouwbaar en beschikbaar blijven. De NVDO Sectie Techniek helpt je daarbij door het delen van best practices. We benaderen de problematiek van verouderende assets vanuit een technische blik!

 

Programma

Jos Weekers, Senior Consultant bij Stork Asset Management Solutions en bestuurslid NVDO Sectie Techniek

 

Bart Hulshof, Eigenaar Oil Support Nederland

“Levensduurverlenging door technische optimalisaties”

Oil Support Nederland is een ervaren en innovatieve maatwerkspeler in het technisch- en onderhoudsmatig optimaliseren van kritische, oliegesmeerde aandrijvingen. Zij maken deze geschikt voor conditiebewaking en aansluitend realiseren ze conditiegebaseerd onderhoud. Dit heeft een grote invloed op de levensduur en Total Cost of Ownership. Bart neemt je mee aan de hand van een praktische case.

 

Rob Bouwmeester, Application Engineer SKF

“Inspelen op veranderingen”

Rob neemt ons mee in het project ‘Pulp & Paper’, waarbij een klant van SKF zijn verouderde en stilgelegde papierlijn omgebouwd heeft om een andere papiersoort te gaan maken en daarmee te voldoen aan de veranderende eisen in hun markt. Deze interessante case is een mooi voorbeeld van hoe praktisch om te gaan met ageing assets.

 

Bert Visser, Partner and Senior Consultant/trainer CoThink en bestuurslid NVDO Sectie Techniek

“Storingsanalyse”

Betrouwbare organisaties anticiperen op wat er in de toekomst mis kan gaan: zij analyseren hun risico’s. Ervaring uit het verleden is daarbij onontbeerlijk. Lerende organisaties zien een storing als een kans om van te leren. Mits die goed worden vastgelegd, geanalyseerd en gedocumenteerd. Dat vereist uiteraard betrouwbare datasystemen. Echter het goud ligt ook op de werkvloer. Storingsanalyse, maar dan Anders!

 

Peter Legebeke, Asset Management Consultant Stork

“Long Term Asset Replacement (LTARP)”

LTARP is geen verhaal op zich. Peter laat zien dat via ISO 55000/31000 en 19600 het een coherent geheel moet zijn om op de juiste manier je assets te vervangen. Het doel, het proces en de resultaten die behaald kunnen worden nader belicht. Zo zie je maar, dat wet- en regelgeving van groot nut kan zijn.

 

Rondleiding

13.00 uur              ontvangst
13.30 uur              opening door dagvoorzitter Jos Weekers

18.00 uur              afsluiting met netwerkborrel

Save the dates;

9 oktober 2018; ‘Hoe ga je om met je verouderende Asset Base?’
4 december 2018; 'Ageing Assets: Stappenplan'

 

* Wilt u zich ook aanmelden voor 9 oktober en/of 4 december geef dit dan aan in het veld ‘Opmerkingen’

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten