Bekijk desktop versie

 4856

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse...

Lees verder

Basiscursus Reliability-centred Maintenance II (RCM2)

Basiscursus Reliability-centred Maintenance II (RCM2)

Cursus: Basiscursus Reliability-centred Maintenance II (RCM2)
Organisatie: NVDO
Datum: 13, 14 en 15 maart 2018
Locatie: Eindhoven

In Company mogelijk

  

Met de toepassing van RCM2 stelt u de traditionele benadering van onderhoud aan de kaak en beweegt u van een reactieve en correctieve mentaliteit naar een Asset-Managementcultuur. Bovendien brengt RCM2 niet alleen een omwenteling in de wijze waarop gedacht wordt over  onderhoud, maar ook in de manier waarop onderhoud, productie en engineering samenwerken om de prestaties van assets te verbeteren. RCM2 leidt tot een veel breder en dieper begrip van de assets in uw bedrijf en levert een manier om die kennis gestructureerd vast te leggen en over te dragen aan de rest van de organisatie.

Deze inleiding tot RCM2 herdefinieert de manier van denken over onderhoudsmanagement. Het zal onderhouders en operators volledig anders laten kijken naar het ontwikkelen van onderhouds-programma’s en de rol die zij daarin spelen. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld worden de best practices voor het beantwoorden van de zeven RCM2-vragen overgedragen aan de deelnemers. Zij zullen kennismaken met de technieken die vereist zijn om op een logische en structurele wijze een onderhoudsprogramma te bepalen dat heimelijke, veiligheids-, milieu- en bedrijfsmatige storingsgevolgen onderkent.

Doel
- Bewust worden van het belang van storingsgevolgen en hoe deze beheerst worden op een effectieve wijze
- De RCM2-taal en het belang daarvan leren, voor onderhoud, operatie en engineering
-
Leren om onderhouds- en operationele strategieën af te wegen op technische haalbaarheid en toegevoegde waarde    
  en tegelijkertijd de veiligheid en milieu-integriteit leren te maximaliseren
-
In staat zijn om deel te nemen in een projectteam dat RCM2 toepast op een asset onder de leiding van een RCM2-facilitator

 

Onderwerpen

De cursus duurt drie aaneengesloten dagen. Bij de RCM2-aanpak staan 7 belangrijke vragen  centraal. Deze 7 vragen vormen de rode draad van de cursus. Theorie wordt hierbij telkens afgewisseld met toepassing op een praktijkvoorbeeld. Tijdens de cursus wordt er ruim aandacht besteed aan hoe RCM2 georganiseerd wordt om het tot een succes te maken. De docent zal aan de hand van uw vragen helpen de theorie te vertalen naar uw bedrijfssituatie en de theorie toelichten met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

 

Bestemd voor

Iedereen die zich bezighoudt met, of direct belang heeft bij, de betrouwbaarheid van assets. Hiertoe behoren de medewerkers en de managers van (Maintenance) Engineering, Reliability  Engineering, Technische Dienst, Productie en Asset Management. Iedereen kan aan de driedaagse basiscursus Reliability-centred Maintenance (RCM2) deelnemen, tenzij die deelname in strijd is met de licentie-overeenkomst tussen Aladon LLC en Operational Excellence Transfer.


Rooster

Activiteit

Tijdstip

Datum

Locatie

NVDO Leden

Niet Leden

 

 

 

 

 

 

Theorie

09.00-17.00

  13 maart 2018

Eindhoven

 

 


Theorie

Theorie

 


09.00-17.00

09.00-17.00

 

   
  14 maart 2018
  
  15 maart 2018


Eindhoven

Eindhoven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cursuskosten:

€ 1.820,-

€ 1.980,-

 

Bij de cursuskosten zijn inbegrepen
Lunches, koffie en thee, een uitgebreid Nederlandstalig cursusboek en bovendien de meest recente versie van het boek “Reliability-centred Maintenance” door John Moubray, het brein achter RCM2.  

U kunt zich hieronder aanmelden voor 13, 14 en 15 maart 2018!
Locatie: Eindhoven

Aanmelden
Nota bene: na registratie ontvangt u van de NVDO een Bericht van Ontvangst. De formele bevestiging inclusief factuur, voorwaarden, locatie-informatie en nadere berichten ontvangt u van NVDO-partner Operational Excellence Transfer. 
Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten